Onze Haven

Sinds 1935 is de Vispoorthaven in Zutphen de thuishaven van de Watersport Vereniging Gelre.

De haven is vanaf de IJssel aan bakboordzijde in te varen. Passanten melden zich bij de ‘meldsteiger’ die vindt u direct aan stuurboord bij het binnenvaren van de havenkom.

Lid worden

VISPOORTHAVEN

De Vispoorthaven is historisch. De jachthaven ligt dicht tegen het centrum van de stad buiten de middeleeuwse stadsmuren. Vanuit de haven heeft men zicht op de zuidkant van het centrum van stad en de Walburgiskerk die daar hoog boven uittorent. De kerk, 11e / 13e eeuw,  ligt aan het ‘s Gravenhof. Zutphen is de oudste stad van Nederland boven de rivieren. Dat merkt u direct wanneer u in het centrum rondwandelt. In het centrum vindt u alles wat u nodig heeft voor een fijn verblijf in onze haven en stad: musea, een filmhuis, theater, galeries, allerlei winkels, restaurants en op donderdag en zaterdag een grote markt. Dit alles op loopafstand van de haven.

De haven is overzichtelijk en gezellig met ruimte voor passanten. De leden van de vereniging hebben eigen ligplaatsen aan de middensteiger. De steigers en kade rondom is gereserveerd voor de varende bezoekers. De haven beschikt over alle voorzieningen inclusief een kraan met een hefvermogen tot 10 ton. Deze kan voor ernstige spoedgevallen tijdens de zomer gereserveerd worden voor leden en passanten. Zie verder rubriek Passanten.