Passanten

De Vispoorthaven is de thuishaven van de watersportvereniging Gelre aan de IJssel. De jachthaven ligt aan de zuidkant van het centrum van Zutphen, Rijnkilometer 927. U kunt direct vanaf de IJssel de haven binnenvaren en melden aan de meldsteiger aan stuurboord. Uw boot en bemanning zijn van harte welkom in de Vispoorthaven.

Passanten maken een afspraak met de havenmeester om gebruik te kunnen maken van de hijsinstallatie wanneer er sprake is van ernstige problemen die verder varen riskant of onmogelijk maken. De vereniging heeft een bescheiden havengebouw met havenkantoor, kantine en de toilet- en doucheruimtes in de Vispoorthaven. De havenmeester komt 2 x per dag in het hoofdseizoen langs voor het toewijzen van uw ligplaats en het innen van liggeld.

Het beste kunt u voordat u de haven wilt gaan aandoen contact opnemen met de havenmeester ongeveer een uur voordat u wilt aanleggen, telefoon +31 575519580 of +31 648574574. U meldt de naam van het schip, lengte en breedte en het aantal nachten dat u van plan bent te blijven.
Het aantal ligplaatsen in de Vispoorthaven is in het hoogseizoen soms beperkt.

Passantentarieven inclusief 21% BTW. (betaling bij voorkeur met pinpas).

Ligplaatstarief: 1,50 euro per meter per dag
Toeristenbelasting: 1,60 euro per dag
Electra: 2,00 euro per dag
Water: 0,50 euro per 100 liter
Parkeergeld passanten maximaal 2 uur: 3,00 euro
5 uur: 6,00 euro
Parkeergeld passanten langer dan 5 uur: dagtarief
Wifi: gratis

De havenmeester is dagelijks aanwezig tussen 08.00 en 19.00 uur maar indien niet aanwezig altijd telefonisch bereikbaar
Wanneer de havenmeester niet aanwezig is, word u verzocht het verschuldigde bedrag te voldoen door middel van cashbetaling per envelop in de daartoe bestemde brievenbus. Bij het havenkantoor vindt u de instructies.

Overige informatie:

Toiletten en douches voor leden en passanten bevinden zich in het havengebouw.

Douchen 0.50 euromunt, de automaat bevindt zich in de doucheruimte, de douches en toiletten na gebruik schoon achter laten!

De kantine is tijdens het seizoen geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Voor frisdrank, koffie en thee, bier en wijn, kunt u aan de bar terecht.

De haven beschikt over een hijsinstallatie tot maximaal 10 ton, schip inclusief ballast en lading. Voor eventuele dringende problemen: bel de havenmeester om de kraanmeester en technische dienst te mobiliseren óók als u nog niet de haven bent binnengevaren.
De hijsinstallatie kost 145.00 euro per hefbeweging.
Het liggeld op de kant is gewoon passantentarief zonder bijkomende kosten van bokken oid.
Afval kan gedeponeerd worden in de containers, die vindt u op de kade bij de ingang van de haven op de kade. Opzij van het havengebouw is een afstort voor het chemisch toilet. Aan de meldsteiger vind je de installatie voor de afvoer van ‘zwartwater’.

De vereniging werkt in fases aan de vernieuwing van steigers en andere voorzieningen, een deel van de steigers is in 2017 – 2018 gerealiseerd. De midden steiger wordt t.z.t. vervangen.

Bel of mail de havenmeester voor informatie of het maken van een afspraak.

06 4857 4574 havenmeester@jachthavenzutphen.nl